tisdag 1 juli 2008

Barfotalöpning

Vad kan vara bättre att testa mitt i sommaren än barfotalöpning?!
Har sneglat på en artikel om barfotalöpning en längre tid nu....Känns som att detta kan vara min grej; marathon.se



Jag har insett att mina vrister är rätt svaga och behöver sin egen träning....

Frågan är bara; var hittar jag en bra fotbollsplan som inte är upptagen?! Tänkte använda onsdagens träning till detta, ju fler desto roligare! Någon som är på?;-D

7 kommentarer:

Anonym sa...

fotbollsplanen vid telefonplan brukar inte vara full jämt, men jag kan ju inte säga exakt vilka tider den är ledig... =)
Vi kanske borde tjuvträna stegintervaller där någon gång så vi kan spöa de andra på zinken? ;)

Karin sa...

Jag hade gärna varit med, men ska till Nyköping och säga hej till mina gamla arbetskompisar... Men du får gärna berätta på torsdag hur det gick! :-)

MarathonMia sa...

Ondsag springer jag på lunchen. Välj en fotbollsplan - tar du en annan gräsplätt blir träningen istället "Parera hundbajsen" :-)

Starta lugnt så du inte får kramp i hålfoten.

Helena sa...

funrun; jag har också tänkt på planen vid telefonplan, har faktiskt kört intervaller där ett par gånger. Klart vi ska tjuvträna! om du kommer på torsdag kan vi smida planer då;-D

Karin;lovar att rapportera, bara jag hittar en plan, ha det jättekul i Nyköping!!

mia; tack för tipset med hålfoten, ska ta det riktigt lugnt. Fotbollsplan eller ingen plan alls, för jag vill varken parera hundbajs eller folks kvarglömda sopor;-D Spring lugnt imorrn!

Anonym sa...

jag kan inte på torsdag, jobbar natt då =/

Benet sa...

Barfotalöpning är riktigt lockande. Det skall snart provas här också. Jag har en f d kollega i Linköping som bara springer barfota. I stort sett året om. Han är helt fast och tycker att det är det enda rätta...

Anonym sa...

Lång artikel om barfota jämfört med skor.

Man kan springa på nästan alla underlag och ned till några minusgrader i snö. Jag tror att det spelar rätt stor roll hur länge och mycket man gått/sprungit barfota som barn. Bästa sättet att vänja sig vid barfotalöpning är att börja att gå barfota så ofta som möjligt tidigt på våren. Sen ökar man barfota-km löpning långsamt.

Fast det är inte kontinuerlig progress. Vissa dagar går det bra att springa på grus och andra gör det ont.

Vad ska det vara bra för? Samma som varför man ska springa i stället för att sitta i TV-soffan. Upplevelsen är mer värd. Om man sprungit 1 mil barfota på blandat underlag i fin natur känns det väldigt instängt och klumpigt att sätta på sig löparskor. Dessutom får man inga skador! :-) Ingen stelhet eller träningsvärk.