onsdag 29 december 2010

Äntligen på banan igen!

Äntligen kan jag börja träna igen! Avslutade min 10dgrs penicillinkur dagen innan julafton vilket gjorde att jag kunde vara med på det här dagen till ära! Eftersom jag inte kunde vara med på hela rundan bestämde jag mig för att springa hemifrån för att få ihop lite extra km, totalt sprang jag ihop straxt över 11km, sweet!!

Dagen efter befann jag mig på annan ort och tog en kort återhämtningsrunda på ca 4,5km sedan firade jag jul med allt vad det innebar. Hoppas ni också hade en underbar julhelg.

Taggad till tusen och jullov som hela familjen har, bestämde jag mig för att påbörja min styrketräning på allvar efter julhelgen. Sagt och gjort, i måndags stolpade jag iväg till "mitt" gym där jag numer har kort och deltog i ett sk bodypump pass. Sååå otränad i musklerna men ack så bra genomkörare för hela kroppen. Det här var precis vad jag behövde för uppbyggnaden till att bli en bättre löpare.

Dagen efter (tisdag) gjorde träningsvärken sig rejält påmind men "no pain no gain" tänkte jag och drog iväg på ett Linnéapass. Denna härliga vinterkväll stod långa intervaller på schemat. Lika bra att rivstarta träningen tänkte jag och slog följe med härliga Ingrid in till zinken. Där mötte vi upp ca 20 löpsugna linnéaiter som straxt drog iväg mot årstabron för minst 6x1000m efter lite löpskolning. Kände redan under uppvärmningen hur benen betedde sig som stockar men det är bara att bita ihop, ta det lugnt och tänka på bra löpsteg.... Drog iväg i 5.10tempo på de två första tusingarna, sen kroknade jag och drog resten i 5.30-6min tempo, på fjärde var jag heeelt slut och tänkte ge upp, då peppade Ingrid mig till att genomföra de två sista och tack vare henne (och Britta) lyckades jag med dem!!! Det gick inte fort men de visste var de tog, de tusingarna!! ;) Så himla värdefullt det är att ha löparkompisar/ tränare som peppar och drar så man ändå genomför sitt pass fast man är på väg att ge upp. Det är ju då utvecklingen sker!! Tack snälla Ingrid, Britta och alla andra för draghjälp och pepp!! Och nu har jag dessutom hittat de löparskor jag skulle vilja bo i i vinter; ett par ceriserosa icebugs för endast 1700 pix. Som hittat, eller hur?? ;) (Såg dem på Mias fötter på gårdagens linnéapass, VILL HA!!!)

Just nu tar jag det lugnt och vilar kroppen, har grym träningsvärk efter två dagars hård träning. Väntar i skrivande stund på att min nykokade pepparkakskola ska svalna och tar en sväng till ica för att inhandla förnödenheter inför nyår. Det nya året firar vi hemma med nära vänner men innan dess tänkte jag ta mig ut till Vallentuna och heja fram div. Linnéaiter på nyårsloppet och kanske hinna med en runda själv. Åtminstone ska jag ställa klockan och hinna med en kort runda imorgon bitti innan jag och maken dumpar barnen hos mormor och drar på lunch och bio. Hur firar ni nyår??
På återseende!!!


6 kommentarer:

Sirpa sa...

Härligt att du får springa igen! Det lyser "löpglädje" mellan raderna på ditt inlägg :)
Jag firar nyåret hos i Vreta Kloster (utanför Linköping) hos min äldsta bror. Det är 10:e året nu som vi firar ihop - mina 3 storabröder och jag med familjer. Riktigt mysigt! Vi hinner inte träffas så ofta annars, fast vi alla bor i Östergötland...
Önskar dig en trevlig nyårafton och ett fantastiskt löprikt 2011! Kram

Jossan sa...

Underbart att höra att du är igång igen!

Passar på att önska dig ett riktigt gott nytt år!
kram

Helena sa...

Sirpa: vad mysigt det låter, härligt med traditioner, kram!

Jossan: tack detsamma, hoppas vi ses snart!!! kram!!

Magdalena sa...

Härligt med löpning i snön!
Vi har firat hemma och det blev en löptur både på nyårsafton och nyårsdagen! Ent radition?

Magdalena sa...

på sportamore kostar icebuggen lite över tusenlappen. Fraktfritt:
http://www.sportamore.se/produkt/6410-icebug-pytho-l-bugrip-w-rodsvart

Helena sa...

Tack Magdalena :D Dessvärre verkar de inte finnas i min storlek, men jag ska kolla upp dem igen. Nyårsaftonslöpning och dagen efter verkar vara en bra tradition!