torsdag 7 januari 2010

10 saker om mig

http://1.bp.blogspot.com/_CtmRhHqucqE/SwsHgHSnnfI/AAAAAAAAKc8/AnBqO0RAp3Y/s1600/awardbloggnov09_61814642.jpg

Ok, jag fick en award av både Carina och Bureborn -"I think you're an awesome girl"!Tack tjejer, jag suger åt mig och känner mig hedrad. Den innebär att jag dessutom skall skriva ned 10 saker om mig själv och sedan ge denna utmaning/pris vidare till tre av mina härliga tjejbloggarkompisar. Återkommer till vilka de blir :) men först;

10 saker om mig:

1. Född rödhårig och med kort stubin (har blivit bättre med åren ;) )

2. Har en hörselskada på vänster öra som gör det lite knepigt för mig i folktäta situationer

3. Hade smeknamnet "Mollan" när jag var liten för min farbror tyckte jag var liten som en molekyl

4.Har tränat och tävlat i tennis från 4 års ålder till 14 då jag la av helt, kan sakna spelandet ibland, men löpningen får högre prioritet ;)

5. Andra sporter jag pysslat med är aerobics i perioder och golf, har ett hcp på 33 men har inte spelat sedan kidsen kom för sju åtta år sen ;)

6. Ingen annan sport har fångat mig så totalt som löpning, började träna på egen hand efter första barnet och mer seriöst efter barn nr 2. Det hände sig i januari 2008 att jag "joinade" det första träningspasset med IF Linnéa och är sedan dess hopplöst fast ;)

7.Löpning fascinerar mig eftersom man utvecklas så snabbt, jag har gått från att springa runt 7-8km som mest per pass till att avverka 3 marathonlopp, allt detta på ett och ett halvt år. Står snart inför mitt fjärde (stockholmmaran) och avslutade 2009 med att prova på ett ultrapass på ca 61km.

8.Uppvuxen i en liten sörmländsk stad och kom efter några svängar i vården till insikt om att det skulle vara bra mycket roligare att jobba med friska människor. Sagt och gjort, 3 år senare tog jag min högskoleexamen vid Linköpings universitet och drog till Stockholm där jag fick mitt första förskollärarjobb. Detta var snart 14 år sedan och jag blev kvar...;)

9.Matglad som jag är gick jag under en period upp väldigt mycket i vikt, släpade sedan på den övervikten i ca 10 år innan jag gjorde nånting åt det. Ändrade matvanor och tankesätt kring mitt ätande och gick på så sätt ned 15kg på ett halvår. Lärde mig efter det att hålla vikten och har hållt den sedan dess, trots två graviditeter. Det här var 10 år sen och en vändpunkt i mitt liv. Har bilden av en rätt mullig Helena hängandes på kylskåpet bara för att påminna mig om att jag INTE vill se ut så igen.

10.Älskar att pyssla hemma och möblerar om säkert 1 gång i månaden. Är en slarver och har alldeles för lite tid för att verkligen få ordning på smågrejer, papper odyl, ändå har jag tusen ommöbleringsprojekt på gång hela tiden :)

Ja det var lite om mig, inga direkta nyheter kanske men sån är jag :D Nu vill jag ge denna "award" och utmaning vidare till tre helt underbara tjejer som fascinerar mig på olika sätt: Jossan, Catti och Funrun för att ni helt enkelt är awesome!! :D

4 kommentarer:

Carina sa...

Älskar "mollan", helt underbart uttryck fast jag ser en annan innebörd i det. Jag kan se dig framför mig studsa omkring med massor med energi som en liten... molekyl;-)

Om du tröttnar på att möblera hemma hos dig så vet jag ett projekt ;-)

Kram!!!

Helena sa...

Carina; haha så har jag aldrig sett på "mollan" det var ju riktigt roligt;) Nu blir jag nyfiken, vad för projekt??? :)

Carina sa...

Nä, men det var min första tanke :-). Ser dig som ett litet energiknippe!!

Tja, det är mest så att jag är lite dålig på det här med inredning. Kommer liksom aldrig igång och fixar. Fick upp EN (den enda hittills) tavla häromdagen (flyttade in 1 maj). Typ så...

Helena sa...

Haha Carina! jag kommer hem till dig och inreder lite om jag tröttnar på mitt eget ;)